Polemic (SK) 

Polemic netřeba dlouze a ze široka představovat. Slovenská ska reggae ikona už na Mighty Sounds vystoupila několikrát. Po roční pauze se vrací zpátky s nehynoucími hity, které by neznal opravdu jen málokdo. Více než 25 let na scéně, sedm desek, nespočet koncertů doma i v zahraničí a především pořádně nadupaná živá vystoupení, to jsou Polemic!

web  wiki  bandzone  myspace  facebook  youtube  last.fm   

Vanessa (CZ)

Nejlepší česká dark/industrial/electro/rock’n’roll kapela, legenda, která se na scéně pohybuje už pětadvacátým rokem.

Kontroverze, nahota, krev, cukr a smrt. Skvělé a naturalistické české texty, obnažený obraz společnosti a na české poměry nevídaná show – Vanessa přináší tohle všechno. Sestava Samir Hauser (Bruno Ferrari), Miroslav Papež (Moimir Papalescu), Jaroslav Stuchlý (ex – Michael´s Uncle), Jakub Horák a Tuzex (Smrtislav, Sunshine) vás na koncertě dostane do EBM extáze. Koncerty jsou častou podpořeny live VJs a temnou choreografií v podobě „živé smrtky“ i nesmrtelné „diskopíči“.

Poslední album Antidotum jim produkoval legendární John Fryer – věhlasný britský zvukový inženýr a hudebník, člen This Mortal Coil, spolupracovník Nine Inch Nails, Depeche Mode, Fields Of Nephilim, Swans, Cocteau Twins, Die Krupps a mnohých dalších světových skupin. John Fryer je zároveň i častým hostujícím členem Vanessy.

web  bandzone  facebook  youtube  last.fm 

Skywalker (CZ)

Skywalker vznikli v létě 2010. V tomtéž roce sami natočili první EP Hic Sunt Leones, které předcházelo prvnímu vystoupení v prosinci 2010. Nesetkalo se s příliš velkým ohlasem, zato živé hraní v podání Skywalker začalo být velmi ceněno. V létě 2011 vzniklo druhé EP Arkham, kterému se dostalo uznání na české hardcorové/metalcorové scéně. Kapela toho roku vyráží na klubové turné, objíždí mnohá města České republiky a míří i na Slovensko. V roce 2012 pokračuje v koncertování, vyráží i do Německa, ke konci roku potom vypouští třetí EP Babylon, které je pro kapelu zlomové jak zvukem, kde se snoubí hardcore, klasický punk rock 90. let i hip-hopové prvky, tak úspěchem. Mnohými recenzenty i fanoušky na československé scéně je považováno za jednu z nejlepších hardcorových věcí v tuzemsku vůbec.

web  bandzone  facebook  youtube  last.fm twitter

Bombs From Heaven (CZ)

Bomby fungují od září 2010. Základem jejich tvorby je přímočarý punkrock amerického střihu 90. let a jako hlavní inspiraci kapela uvádí The Clash. Na kontě mají několik EPs, singlů, alba We call the world (Bombrock records/Tchichimania records) z roku 2012, Orient express (Bombrock records/True Trash records) z roku 2014, čtyři videoklipy a účast na soundtracku k filmu Project: JČR.

web facebook  youtube  last.fm    

The Blind Daters (CZ)

Pražská garage-punková kapela The Blind Daters, tvořená z členů kapel Eastern Star, Die Outsiders nebo Sandboy, působí na české scéně od roku 2008. Od té doby stihla natočit alba, která v sobě mísí klasický punkový sound s prvky rock’n’rollu a klasickými rockovými riffy. Skladby jsou v duchu DIY myšlenek volně k poslechu i stažení na jejich bandzone profilu.

bandzone  myspace   facebook   youtube     last.fm     

aktualizováno 12.4.2015