Carry-All (IT)

Již tu zaznělo hodně hlasů, že vám chybí nějakej pořádnej ska-punk americkýho/kalifornskýho typu. Catch 22 navíc zrušili tour a tak to letos vypadalo trošku bledě. Náhodou ale kapela jednoho z nás na tour narazila na neskutečnej italskej mazec jménem Carry-All, který nás zaujal hned na první poslech.

Vemte pořádnej kus Less Than Jake, přihoďte trošku Mad Caddies a Jesse James a okořeňte vokálama ala Bad Religion a vyjde vám tadle nadupaná parta.

Carry-All vznikli již v roce 2002 jako melodický HC projekt kamarádů na střední škole. O nějaký čas později nabrali do kapely dechovou sekci a tím konečně nabrali ten správný směr. Natočili EPčko a později i dvě dlouhrající alba. Jedno z nich bylo vydaný i v Japonsku na In-n-Out Records a dokonce tři z jejich písniček zazněly v několika seriálech od Warner Brothers (The OC, Smallville, Veronica Mars atd.)

V současnosti hoši křižují Evropu a představují své poslední album D.I.Y. – Drink it yourself. Projeďte si jejich Facebook a pořádně to naposlouchejte, protože to opravdu stojí za to! Ciao!

youtube: http://youtu.be/xJvyh6GVIc0

Queens Of Everything (CZ)

Královny patří k dalším ze stálic našeho letního rock’n’rollového mejdanu a samozřejmě se na ně můžete těšit i tento rok. Originalita jejich hudebního koktejlu tkví v  chytrém míchání netradičních hudebních ingrediencí a žánrů. Kontrabas, množstevně téměř big bandová dechová sekce a Krleshův chraplák dohromady vytváří kapelu, kterou jen tak někde neuslyšíte. Rockabilly, punk, dechová sekce a mocné vokály jsou jejich předností. Ostaně nepropásněte je a posuď te sami.

youtube: http://www.youtube.com/watch?v=pnQSzjOWLZQ

Worldhood (CZ)

Členové Thalidomie a Hissing Fauna uvedli před 3 lety na pražskou hudební scénu svůj projekt, pro který lze těžko hledat škatulku. „Nerd-punk“? Co takhle geek-house? Nebo freak-core? V zásadě je to melancholický punk rock nasáknutý alternativním rockem ve smyslu rafinovanějších nástrojových partů i odlehčené nálady a vůbec celkové oproštěnosti od klišé a jalového očekávání refrénu.

Pokud máte rádi devadesátkový pop punk, špinavý rok nebo emocore ve stylu Leatherface, Hot Water Music nebo Jawbreaker, pak vás jistě osloví energický projev této bandy.

facebook: https://www.facebook.com/worldhoodoftheworld

aktualizováno 24.4.2013