V sobotu 20. července 2013 ve 22:15 pošle organizace SVĚTLO PRO SVĚT symbolické SVĚTLO zrakově postiženým do Etiopie. Projekt HUDBOU PROTI SLEPOTĚ tak úspěšně pokračuje! Po celou dobu konání Mighty Sounds 2013, tedy od 19. do 21. července, si budou návštěvníci moci koupit svíčky, které pak společně v jeden okamžik zapálí. Ve stánku SVĚTLA PRO SVĚT budou k dostání i  „SVÍTÍCÍ TRIČKA“. Zakoupením trička, které svítí ve tmě, přispějete na oční operace v Africe a zároveň můžete vyhrát skvělé ceny.

Minulý rok jsme s vaší pomocí vybrali částku 40 917,- Kč, která vrátila zrak 51 lidem.

Po celé tři dny bude možné vyzkoušet i oblíbenou „slepodráhu“ a dozvědět se více o lidech se zdravotním postižením v rámci osvětové akce End Exclusion – Let´s Enable the MDG´s.

Doufáme, že s námi letos osvítíte Čápák jako v minulých letech!!!

Profil organizace:  SVĚTLO PRO SVĚT – Light for the World, o. s. Sdružení bylo založeno v České republice v srpnu 2007 jako sesterská organizace nevládních organizací sítě LIGHT FOR THE WORLD, která v oblasti pomoci nevidomým úspěšně funguje již od roku 1988. Konfederace LIGHT FOR THE WORLD je jedna z nejvýznamnějších evropských organizací podporujících nevidomé a osoby se zrakovým či jiným postižením žijící v nejchudších oblastech naší planety. LIGHT FOR THE WORLD bylo založeno v roce 1988 ve Vídni a dnes má sesterské organizace v Bruselu a Praze. V současné době podporuje projekty v Etiopii, Rwandě a Burkině Faso. Více ZDE.

„Organizaci SVĚTLO PRO SVĚT bych připodobnil k osobě, která může rozsvítit malý plamínek ve tmě a tím přinést naději ostatním lidem. I malé světlo svíčky se může stát sluncem, které zazáří v temnotách.“ říká patron projektu HUDBOU PROTI SLEPOTĚ, nevidomý zpěvák z Burkiny Faso – Solo Dja Kabako.

aktualizováno 20.6.2013